Skip to main content

In de week van de gemeenteraadsverkiezingen is Gert-Jaap Hoekman te gast die al tien jaar hoofdredacteur is van NU.nl De nieuwssite wordt chronisch onderschat maar is inmiddels de nieuws-meldkamer van Nederland geworden met haar dienstbare journalistiek. We proberen Gert-Jaap ervan te overtuigen om de regiojournalistiek naar zich toe te trekken en praten met hem over wisdom of the crowd, het tegengaan van nepnieuws en bubbelvrije journalistiek.

Extra aflevering over eten

Alexander gooit met gemak allerlei poeders in zijn mik maar haat mealpreppen. Ernst-Jan is niet vies van een vegan diepvriesmaaltijd en deelt zijn lievelingskookboeken. In deze smakelijke aflevering maken we een culinaire reis van Alphen aan de Rijn via Oss naar India en Japan en leren ondertussen hoe je maaltijdboxen zo efficiënt mogelijk kan inzetten. Luister de aflevering hier.

Ben je nog geen vriend van de show? Voor 49 euro per jaar of 4,50 per maand kun je net als meer dan 1.800 andere luisteraars vriend van de show worden en al onze exclusieve afleveringen – zoals deze – luisteren. De afleveringen verschijnen automatisch in je Spotify✨

Shownotes

👉 Gert-Jaap Hoekman op Twitter 

🌆 Groninger Internet Courant 

📍 Lokale journalistiek in Amerika: Axios

🙋‍♀️ Vragen van lezers beantwoord op Nujij

😵‍💫 Wilders die oproept om de Nu.nl-app te verwijderen

💚 Post van Gert-Jaap over waarom klimaatverandering ontkennen niet (meer) mag  

🎙 Gert-Jaap bij Spraakmakers

✨ Volg ons op Twitter en Instagram

Shownotes vriendenaflevering

🫑 Diepvries vegan maaltijden met Lazy Vegan

🍦 Diepvries-winkel Picard in Frankrijk

🦜 Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn

🍕 Pizzeria Is Morus in Alphen

Favoriete kookboeken

🍝 Mangiare! (affiliate)

🐙 Polpo (affiliate of via je lokale boekhandel)

🍋 Simpel van Ottolenghi (affiliate of via je lokale boekhandel)

🧀 Podcast Cheft van Hiske Versprille

Kook-apps

🍽 Voor inspiratie: New York Times Cooking

🥨 Whisk

🌮 Mela

🥘 Calorieën bijhouden met Lifesum

Close Menu

POM in je mail? 💌