Skip to main content

Hoe is het om in Rusland journalist te zijn? Alexander en Ernst-Jan vragen het aan Pjotr Sauer, geboren Rus met Nederlandse ouders (Derk Sauer inderdaad) die journalist is voor Moscow Times en The Guardian. Hij vertelt over een cursus oorlogsjournalistiek, een scoop over een sjeik uit Dubai en het Sputnik-vaccin, maar ook over hoe sommige van zijn Russische collega’s bestempeld zijn als ‘foreign agent’. Met één van hen bellen we, Sonya Groysman, die haar baan verloor en nu bij elke online uiting een disclaimer moet plaatsen.

Shownotes

🗞 Hoe het Sputnik-vaccin via een sjeik aan derde wereldlanden werd verkocht

💫 Volg Pjotr Sauer via Twitter

👕 Dit is het ‘Foreign Agent’ t-shirt van Sonya 

📩 Koop het shirt door een berichtje te sturen via Telegram, Instagram of Facebook kopen  

🦪 Kom oesters eten in het Zeeuwse Yerseke. Je kunt een overnachting in het ideale vakantiehuisje Vieverdwas winnen ter waarde van 160 euro! Word vriend van de show en meld je aan.

💙 Volg ons op Instagram en Twitter

Close Menu

POM in je mail? 💌